Információk

Kedves Szülők!

Szeretettel üdvözlöm Önöket a rendelőben. Szeretném, ha tudnák, hogy itt MINDEN a gyermekek nyugalma, gyógyulása érdekében történik.

Néhány jó tanács, miként segíthet Ön is ebben:​

​​A rendelőbe indulás előtt: Nyugodt hangon meséljen a gyermeknek a vizsgálatról. Kerülje azokat a szavakat hogy “BAJ” vagy “FÁJ”, még olyan szövegkörnyezetben is, hogy :”Nem fog FÁJ -ni, nincsen semmi BAJ.  Gyermekpszichológusok szerint  bizonyított, hogy a kisgyermeknek ezekből csak annyi marad meg, hogy baj van, vagy fájni fog. A szorongás, a félelem csökkentése bizonyítottan gyorsítja a gyógyulást.Maci

Jó ötlet, ha kedvenc mesét, kedvenc játékot (kis méretű, mosható) hoznak magukkal.

​Érkezés a rendelőbe:

Érdemes még útközben is mesélni a kicsiknek, felkészíteni őket a rájuk váró folyamatokra. Kérjük, csak egy szülő kísérje a gyermeket a vizsgálóba. A nyugodt, csendes környezet fontos, sőt gyógyító hatású a beavatkozás során.

Várakozás:

Igyekszünk pontosan betartani a bejelentkezési időpontot, azonban:

– ha nagyon nyugtalan gyermek várakozik, sírásával megijesztheti a többieket, ilyenkor előfordulhat, hogy nem pontosan követjük a sorrendet.

– a vizsgálat során ritkán előfordul, hogy előre nem látható, hosszabb időtartamú sürgős beavatkozásra van szükség.​

​A vetkőzés:

Aggodalmat válthat ki a gyermekből, ezért érkezéskor helyezzék magukat kényelembe, és lehetőleg minél kevesebb ruhadarab maradjon a gyermeken. A kiscipőt, meleg pulóvert, esetleg a nadrágot is, ha lehet, hagyják a vetkőzőben.

​Fontos:

A bőrgyógyászati vizsgálat nem feltétlenül csak az Ön által problémásnak tartott terület megtekintéséből áll. Előfordulhatnak
olyan tünetek, amelyek számomra nagyobb jelentőséggel bírnak, mint amit Ön annak gondol.

Köszönöm, hogy legdrágább kincsük gyógyulását rám bízták.
Prof. Dr. Szalai Zsuzsanna